Tura la Sud de Capitala

Iunie 5, 2012 in Biciclete

Pentru ca in acest weekend astrele nu s-au aliniat decat pentru activitati apropiate de casa, am purces la o tura de biciclete avand ca punct de start Comuna Comana din Judetul Giurgiu, foarte aproape de Bucuresti.

Cu bicicletele in masina am ajuns destul de repede la Comana, unde am parcat in centrul satului, loc in care am lasat mereu masina fara a fi nici un fel de problema.

Traseul care ni l-am propus dinainte era acesta: Comana – Mironesti – Teiusu – Izvoarele – Hotarele – Greaca – Prundu – Comana. Pana la urma, cu toate greutatile pe care le-am intalnit, in special noroiul de pe drumuri, am reusit sa-l parcurgem integral.

La iesirea din Comana este o zona cu padure, lanuri de rapita si grau, multe albine care zumzaie linistite:

Aici incepe o sedinta foto cu domnul Mac:

Sapuniera se chinuie, se strofoaca si pana la urma reuseste sa focalizeze pe floare:

Ne bucuram impreuna cu mai multi maci:

Drum judetean:

Dupa o pauza preungita, ne pregatim de plecare:

Ne oprim in satul Mironesti, unde admiram raul Arges si nelipsita extragere de nisip (balastiera) din albia sa:

Judecand dupa grosimea zidului si modelul de caramida, nu sunt de specialitate, dar seamana mult cu zidurile de la Manastirea Comana, banuiesc ca aici a fost candva o constructie serioasa…

Iesim din sat si dupa o coborare rapida “pe devale” in urma indicatiilor unui localnic (aici mentionez ca harta de pe net, cu harta de pe gipies si realitatea….nu prea se potriveau) ajungem intr-o zona ceva mai noroioasa. Fiind la inceput de tura, avand la bord pana in acel moment doar vre-o 12-13 km, avem moralul ridicat si atacam in forta traseul noroios.

Imaginile acestea imi aduc aminte de melodia asta

Fotografie facuta de sus, daca nu te uiti cu atentie, nu realizezi ca e si roata de la bicicleta in cadru:

Cam asa ceva se vedea inainte:

Mai pedalam un pic, mai pe langa bicicleta, peste putin timp iesim din zona noroioasa si trecem la curatat:

De aici pana in urmatorul sat nimic remarcabil, poate doar noroi, un urcus destul de serios si o barza care ne privea frumos din cuib:

Nu am mai oprit pana in Satul Greaca. Intre timp s-a incalzit, vantul a inceput sa bata din fata, dar am inaintat cu succes. Ne-am oprit apoi pentru o inghetata si o apa rece. Le-am savurat in liniste, evitand cardurile de alegatori din sat care urmeaza sa-si sustina favoritii pentru o galeata/pelerina de ploaie/pereche de cizme/etc

In timpul pauzei de hidratare am avut parte de compania unei “dame” elegante:

In drum spre Prundu am gasit un stegulet pierdut de o masina de pe alte meleaguri. Initial am crezut ca e un steag pierdut de un cicloturist, dar clar era de la o masina… Il returnam celui care l-a pierdut, caci l-am luat cu noi:

Tot in aceasta portiune de drum, Kmy a fost intepata de o albina (banuim ca a fost albina dupa tipul intepaturii). Ca sa citez o cunostinta mai veche…”albina mi-a pus ac” :):)

La intrarea in localitatea Prundu:

Electoral:

Am fost inspirati la alegerea tricourilor galbene, partidele din satele pe unde am trecut aveau cam aceeasi nuanta…bine ca nu eram imbracati ca si concurenta….banuiesc ca am fi pedalat cu o cadenta mai ridicata…:D

Cam asa arata localitatea Prundu:

Am parasit satul si am pornit in linie dreapta spre punctul de unde am plecat, Comana. Era deja dupamiaza, trecut binisor de 17:00 si vremea superba. Nu am avut altceva de facut decat sa apasam butonul de “Enjoy”.

Doar noi si drumul:

Intalnim si aici ceva balti cu noroi, dar le depasim cu zambetul pe buze:

Pauza pentru admirat peisajul. Eram incantati de lanurile nesfarsite de grau si de cerul de dupamiaza:

Biciclete, grau si cer:

Concluzie: o tura simpla, in apropiere de casa, efectuata intr-o dupamiaza frumoasa. Pe cat de simpla, pe atat de frumoasa. Iata cum arata traseul inregistrat de GPS:


Bike route 1617983 – powered by Bikemap