Comana, Delta Neajlovului, Padurea Vlad Tepes cu bicicletele

Noiembrie 21, 2010 in Biciclete

Fiind aproape sfarsit de sezon in ceea ce priveste bicicletele, am incercat sa profitam un pic de vremea care ne ajuta si sa mai facem o tura cu bicicletele. Locul ales a fost Comuna Comana din judetul Giurgiu, la o aruncatura de bat de Bucuresti. I-am sunat pe Misa si Mihai (stiam ca sunt amatori de plimbari cu bicicleta) si am purces repede spre Comana si Delta Neajlovului.

Ne-am oprit si am vizitat manastirea Comana. Va recomandam muzeul din incinta manastirii:

Am observat in curtea manastirii o mica crescatorie de Pauni, Fazani, Bibilici si gainuse ciufulite…Ne-au placut mult si ne-am si imprietenit cu un ocupant al unei banci din curte.

Dupa vizita la Manastire ne-am oprit in centrul comunei, unde am lasat masinile si am studiat panoul cu traseele ce urmam sa le parcurgem.

Am pornit la drum prin sat si ne-a surprins placut un lucru: cainii din comuna (erau din belsug) nu aveau nici o treaba cu noi sau cu bicicletele noastre, asa ca ne-am deplasat fara probleme spre padurea Comana.

Astfel dupa o scurta repriza de pedalat, am facut un mic popas.

Am vizitat constructiile din lemn de deasupra apei, situate in Delta Neajlovului. Tot incercam sa ne dam seama pentru ce au fost contruite si mai ales de ce sunt lasate in paragina. Aceste locuinte lacustre…sau castele de stuf aratau mult mai bine cand le-am vazut prima data, prin 2007.

Dupa aceasta vizita la locuintele de lemn in paragina, am plecat mai departe prin padure.

Dupa o alta pauza de masa si hidratare, am plecat inapoi spre centrul comunei Comana, unde ne-am lasat masinile. Ne-a placut ca am intalnit mai multi biciclisti si am montat bicicletele pe masini.

Nu am plecat inainte de a admira un tuning deosebit al unei biciclete locale: