Destinatie: Dambovicioara

August 12, 2011 in Moto

Pe scurt: am hotarat sa iesim la drum in weekend. In lipsa de material logistic am sarit de la Transfagarasan la un drum pana la Dambovicioara unde ne asteptau cativa prieteni.

Drumul ales a fost prin Pitesti (drumul vechi la dus / autostrada la-ntors). Pe drumul vechi nu tin minte sa fi mers decat poate cand eram mic si multe nu am pierdut. Peste tot sunt denivelari de iti vine greu sa tii motorul pe asfalt. Desi foarte plictisitoare, autostrada s-a dovedit a fi o alegere buna la intoarcere.

Nu sunt prea multe de spus despre prima parte a drumului, am avut o destinatie in minte si pana aproape de Campulung nu a fost nimic interesant. In schimb, de aici incepe o zona foarte frumoasa perfecta pentru motor.

Primul popas de aici, a fost la o benzinarie unde ne-am intalnit cu un motociclist care iesise sa cumpere un ziar. Ne-am pus repede pe povesti si a zis ca el ne prinde din urma si merge cu noi pana acolo, sa faca si el o plimbare. Am continuat drumul si din cauza unui camion ce ne incetinea serios si a aparitiei pe partea dreapta a unei parcari am hotarat la scurt timp sa ne oprim pentru poze.

Nici nu am parcat bine ca langa noi s-a umplut de motociclete.

Una mai spatiala ca alta :P.

Tot aici ne-am reintalnit cu motociclistul din benzinarie care a spus ca merge cu noi in vizita la nasi (ce au o pensiune acolo).

Zis si facut ne-am pornit la drum.

Un drum superb.

Surpriza a venit cand noi ne-am oprit la pensiunea unde aveam cazare si am constatat ca erau de fapt nasii celui de-al treilea motociclist intalnit in Campulung :)

Odata ajunsi nu am mai avut decat sa ne luptam cu lenea, gratarele si berea. Totul in compania unor peisaje superbe.

Asa sa lasat seara peste noi.

A doua zi, plini de forte proaspete ne-am hotarat sa vedem si pestera aflata la doar 5 km de noi.

Drumul a fost chiar mai frumos decat in ziua precedenta.

Zambetele noastre mai mai ca se vedeau prin casca :D

La pestera, tot romanul incerca sa intre cu masina. Noroc ca scarile de la intrare nu le permiteau accesul. Cred am fi primul popor la coada pentru un turism de tip ‘drive-in’ :P

In pestera am avut parte chiar si de ghid; o fraza ne-a rezonat in minte: ‘Atentie la cap!’ :)

(singura poza cu intreg echipajul)

Motociclistii inalti ca brazii!

La plecare am mai avut un scurt popas pentru masa de pranz.

Dupa care ne-am urnit din loc…

…spre Bucuresti.