Voineasa-Vidra si retur pe biciclete

Iunie 20, 2011 in Biciclete

Tura era planuita de ceva vreme si am zis…de ce sa mai asteptam? Hai sa o facem !!! Asa ca sambata dimineata nu am mai stat pe ganduri si am purces la treaba. Traseul pe care l-am urmat este urmatorul:


Bike route 1054637 – powered by Bikemap 

Pentru tura asta ne-am pregatit serios, in materie de echipament. Pentru ca se anuntau temperaturi destul de inalte, am avut grija sa nu ne lipseasca lichidele pentru hidratare, batoanele proteice pentru energizare. Restul de accesorii, cum ar fi casca, ochelari de protectie, manusi, cotiere (pentru unii), sunt indispensabile la o astfel de tura.

Am trezit bicicletele de dimineata:

Ne-am dumirit cam pe unde trebuie sa apucam:

Dupa aproximativ 2 km de urcus usor pe sosea, am oprit la un izvor si am facut plinul cu apa proaspata si buna. Personal, am baut 4 litri de apa in aceasta tura.

Pentru ca la ora 10 era deja destul de cald, am umplut camelback-urile si 2 mici rezerve, just in case. Pentru cei care vor mai face aceasta tura, trebuie sa stie ca pe tot parcursul traseului se gasesc destule izvoare unde se poate reface plinul cu apa proaspata.

O soparla sta intinsa la soare. Se incalzeste si totodata observa cu atentie miscarile noastre.

Treaba devine serioasa si pe fetele noastre se vede eportul depus la urcus. Noroc ca pe marginea soselei s-au copt cateva fragute, asa ca ne mai indulcim un pic.

Pfff…greu la deal….

Marginea drumului e presarata cu verdeata si flori. In curand reusim sa urcam primii 10 km din traseu. Greu de tot la deal, dar satisfactia e maxima cand ajungi la “Sosire”.

Incet incet, cu cateva pauze de hidratare si de odihna, am ajuns sa urcam 20 de km.

De aici si pana la Lacul Vidra traseul este in mare parte coborare. Viteza nu a fost spectaculoasa, aproximativ 8-9 km/h datorita drumului foarte prost. Ultimii 4 km pana la baraj este un drum cu pietris/pavaj, un drum vechi si neingrijit probabil niciodata de la darea lui in folosinta. Tot pe aceasta ultima portiune, am trecut pe langa statiunea Vidra, unde peisajul este dezolant. Lipsesc din hotelurile parasite doar fantomele.

In sfarsit la lacul Vidra:

La lac, am facut o pauza un pic mai mare, ne-am potolit foamea si am refacut rezervele de apa.

Dupa binemeritata pauza, am pornit pe drumul forestier ce incepe exact la Baraj si urmareste firul raului Lotru pana la Voineasa.

Lacul Balindru:

Coborarea prin padure a fost foarte frumoasa. Practic nu a mai fost nici o portiune de teren plat sau de urcare. In total, aceasta coborare are 24 km. La un moment dat, ne-am intalnit cu doi baieti care urcau pe biciclete spre baraj. Pentru ei nu avem decat un singur cuvant: Respect !!!

Pe masura ce ne-am apropiat de Voineasa am admirat lucrarile de amenajare a albiei raului Lotru:

In ansamblu, a fost o tura nemaipomenit de frumoasa. Vremea a fost super, traseul incredibil, cu peisaje salbatice si placute ochiului. Distanta parcursa a fost de aproximativ 53 km, din care 20 km au fost urcus cu o diferenta de nivel de 1200 m. Recomand acest traseu tuturor celor pasionati de mountain bike, iesiri in natura si drumetie.